Voor de grasoogst hebben we de beschikking over een groot aantal machines met een grote capaciteit. Maaien doen we met 2 trekkers met  tripplemaaiers. Maaibreedte van de combinaties is 10.30 en 9.00 meter. Trekkers kunnen uitgerust worden met GPS, zodat de volle werkbreedte benut kan worden.

Voor het harken hebben we de beschikking over een hark van 12 meter en een van 15 meter.

De hakselaars hebben een grote capaciteit. We gebruiken een JD8300i en een JD7450. Het gras wordt met silagewagens naar de kuil gebracht. Het toedienen van toevoegmiddelen voor een betere conservering of toedienen van melasse behoort tot de mogelijkheden.

De JD8300i is uitgerust met Harvest Lab. Hiermee kunnen wij tijdens het hakselen het drogestofgehalte, ruw eiwit, ruwe vezel, suiker en ruwe as al bepalen.  In combinatie met de GPS kan hiervan een opbrengstkaart gemaakt worden waardoor u beter inzicht krijgt in uw percelen.

Ook de vier opraapwagens kunnen veel gras verwerken. Ook hiermee kunnen wij granulaat toedienen voor een betere conservering. De wagens (zowel opraapwagens als silagewagens) zijn uitgerust met een weeginstallatie om het gewicht van het gewas te registreren.

De vier shovels, een Volvo  L70E, L70F en een L70G en L70H, eventueel met verdeler rijden de graskuil aan zodat het gras goed geconserveerd opgeslagen wordt

Vierkante balen persen doen we met twee Krone persen. Deze balen kunnen  in plastic worden gewikkeld.

Hooi kan ook aan kleine baaltjes gemaakt worden.

Transport van grote balen kuilvoer doen we met een shovel met klem, en diverse transportwagens.

Meer weten over
Grasoogst

Een gespecialiseerd team staat voor u klaar!

neem contact met ons op